Martijn van den Belt winnaar 1e on-line snelschaaktoernooi

Zoals bekend is door het corona-virus het face-to-face-schaken in clubverband volledig tot stilstand gekomen. Maar gelukkig kan schaken heel goed on-line gespeeld worden. Veelal gebeurt dat op individueel niveau tegen willekeurige tegenstanders van over de hele wereld. Daarbij valt te denken aan een eenmalige partij, maar ook toernooien zijn mogelijk. En ook is het mogelijk om in teamverband te schaken.

Bekende websites zijn https://www.chess.com/home en https://lichess.org/.  Op de laatstgenoemde website heeft de Schaakclub Rijssen sinds kort een eigen team-pagina,  https://lichess.org/team/sc-rijssen, waar Rijssense schakers lid van kunnen worden. Inmiddels telt de “club” 13 leden. De S.B.O. organiseert 2* per week (woensdagavond en zaterdagavond) schaaktoernooien, waar we bij voldoende animo als team aan mee doen.  En tot nu met goede resultaten!

Gisteravond, 4 juni, heeft de Schaakclub Rijssen zelf een toernooi georganiseerd: het 1e on-line Rijssens  (Zwitsers) snelschaaktoernooi, waar alleen Rijssense teamleden aan mee konden doen. Het speeltempo was vastgesteld op 5 minuten + 3 seconden bonus per zet.  Vanwege het geringe aantal deelnemers (8), werden er 5 rondes gespeeld. Als winnaar kwam Martijn van den Belt uit de bus met een score van 4 punten, gevolgd door Jan Brinkman (3,5) en Mark van Sandijk (3 punten).

Het is de bedoeling om wekelijks op de donderdagavond een toernooi te organiseren. We hopen meer Rijssense schakers als lid te kunnen verwelkomen. Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met Jan Brinkman, 06-13412458 of voorzitter@schaakclubrijssen.nl

Geef een reactie