Schaken in Coronatijd?

Beste schaakvrienden,

Wat leven we toch in een aparte tijd. Het Covid-19 virus deed ons allen de das om. We konden niet meer doen wat we altijd deden, zeker ook op schaakgebied.

Elke donderdagavond was het standaardprik, 20:00 uur op het Honk! De thuisbasis voor de mannen die de 64 velden maar al te graag wilden bestrijden. Voor sommigen was het zelfs vaak al om 18:30 uur paraat. Helaas hebben we de interne/externe/bekercompetitie moeten afbreken. Gelukkig of voor sommigen jammer genoeg, geen winnaars deze jaargang.

We konden wel veel schaken op www.lichess.org. Er werden verschillende toernooien gespeeld namens de Schaakclub Rijssen. En ook werd er fanatiek meegedaan aan de toernooien van onze grote vrienden uit Winterswijk en Almelo.

Online schaken…. Dat is wel wat anders dan met een biertje/colaatje/koffie bij het Honk. Aangeraakt is zetten kennen we online niet. Wat wel een bekend fenomeen online is: de muisslip! Je hoeft je stuk maar net iets verkeerd neer te zetten en daar ga je. Soms pakt het verrassend genoeg goed uit, maar vaak gaat men daarmee de boot in.                                                                                                                                  Rapid/blitz/bullet/normaal het kan allemaal online! Veel jeugdspelers, maar ook de senioren hebben het online schaken inmiddels uitgevonden. Is dit een voorbode voor komend seizoen?  Als ik sommige partijen bekijk, dan zitten er echte pareltjes tussen! Het is werkelijk waar genieten, een heerlijk avondje achter de pc/tablet/laptop/mobiele device. Je moet toch wat, en het mooiste is, je kunt je partijen ook gelijk analyseren! Als je nog geen account hebt aangemaakt, doe dit dan snel.

Want er moet meer geschaakt worden!

We hopen te starten in real life in september,

Graag tot dan,

En anders online….

MvdB.

Geef een reactie