Jeugd

Update 2 oktober 2020

  • Schaakles: 18:15 – 18:50u
  • Competitie: 19:00 – 19:30u
  • Speeltempo: 15 minuten per persoon, per partij

Wat gebeurt er nu op een clubavond?

De clubavond vindt plaats op de donderdagavond en is verdeeld in twee helften. Om 18:30 uur beginnen de schaaklessen. Alle jeugdspelers krijgen les op hun eigen niveau, volgens de stappenmethode van Cor van Wijgerden. We hopen per seizoen een serie lessen van een bepaalde stap af te sluiten met een examen en een diploma voor de deelnemers.

Vanaf 19:10 uur beginnen de wedstrijden voor de onderlinge competitie. Je kunt op de computer zien tegen wie je moet spelen. Wanneer de schaakwedstrijd is afgelopen, mag je nog tot 19:50 uur blijven schaken.

Naast de onderlinge competitie wordt er een Bekerkampioenschap (een schaakcompetitie volgens het afvalsysteem) en een Snelschaakkampioenschap (5 minuten per persoon per partij) georganiseerd.


Externe competitie (wedstrijden tegen andere clubs)!

De Schaakbond Overijssel (SBO) organiseert een jeugdcompetitie, waaraan wij met een aantal teams (4-tallen) meedoen.
Wanneer je meespeelt in één van deze teams, dan speel je zo nu en dan tegen een team uit een andere plaats. De wedstrijden vinden plaats in Rijssen op de clubavond en soms ook bij de tegenstander (bijvoorbeeld in Almelo, Enschede of een andere plaats in Overijssel).

De uitwedstrijden worden mogelijk gespeeld op een andere avond dan de donderdagavond. De speeldata zijn echter ruim van tevoren bekend. Er gaat altijd een volwassene (ouder of iemand van de schaakclub) mee.


Tenslotte

Het belangrijkste is dat de kinderen leuk kunnen schaken op hun eigen niveau. Gezelligheid staat dus hoog in ons vaandel. Heb je zin, kom dan gerust een keer langs om te kijken (en misschien kun je meteen al wel meedoen).