Viertallen: Kampioenen!

Het Rijssens viertallenteam is deze week kampioen geworden van de 5e klasse. Het is een kampioenschap dat min of meer toch nog onverwachts voorbijkwam. Weliswaar stond het team na 3 rondes ongeslagen bovenaan, maar na nederlagen in de rondes 4 en 5, leek het kampioenschap ver weg. In de 6e en laatste en ronde was er wel nog een kleine kans, maar dan zou er gewonnen moeten worden van Borne 3 en mocht Almelo 5 niet winnen van H.E.C. 3.
Aan de 1e voorwaarde werd voldaan, het Rijssens 4-tal stuurde de heren uit Borne met 3,5-0,5 gedecideerd naar huis. En… een dag later konden we via de S.B.O.-website vernemen dat ook aan de 2e voorwaarde was voldaan! Almelo 5 had toch verrassend verloren van hekkensluiter H.E.C. 3.

Het gevolg? Rijssen 1 – viertallen mag zichzelf kampioen noemen van de 5e klasse E van de S.O.S.-competitie. Een fraaie prestatie van het team, dat dit seizoen bestond uit Rick Beltman, Wim van de Maat, Gerben Smit en Marinus Waanders en slechts eenmaal een invaller nodig had (Jan Smit). Topscorer werd Wim met 5 uit 6 (4x winst, 2x remise).

PROFICIAT MANNEN MET DIT KAMPIOENSCHAP!

De volledige eindstand:

1. Rijssen 1 6-8 15
2. Almelo 5 6-6 13
3. H.E.C. 3 6-6 11,5
4. Borne 3 6-4 8,5

Geef een reactie