Schaakclub Rijssen Online pakt opnieuw de volle buit

Ook in de 3e en 4e ronde van de K.N.S.B. -online-competitie heeft het Rijssens-online-team zich van haar goede kant laten zien: in beide rondes werd de volle winst binnengehaald.

In ronde 3 was het 1e team van De Volewijckers uit Amsterdam de tegenstander.  Net als Rijssen had dit team de eerste 2 rondes gewonnen, dus kon er rustig gesproken worden van een topper in de 6e klasse A. Gezien de individuele sterkte van de spelers op de 5 borden, was vooraf de verwachting dat de beslissing op de onderste 3 borden zou vallen.  Een inschatting die achteraf ook bleek te kloppen.  Matthias Kruimer (bord 3)  en Martijn van den Belt  (bord 5) wonnen met zowel wit als zwart en zorgden hiermee al snel voor 4 punten.  En toen Jan Willem Timmerman en Jan Brinkman (resp. bord 1 en 2) tegen sterker geachte tegenstanders toch nog 2,5 punt veroverden, was de winst al vrij snel binnen. Max Hoekstra (bord 4)  zorgde met 1-1 uiteindelijk voor een zelfs ruime 7,5-2,5-overwinning.

Voor de 4e ronde kregen Jan Willem en Martijn rust van teamleider Matthias Kruimer (je kunt blijkbaar ook teveel schaken….). Hun plek werd ingenomen door Diederick Haase en Maarten Meulenkolk. Tegenstander was nu Magnus Anna Paulowna Combinatie 3.  Al vrij snel bleek dat ook deze opponent schaaktechnisch niet tegen het Rijssens 5-tal was opgewassen. Gestaag kwamen de overwinningen en de punten binnen, met als eindscore wederom een 7,5-2,5-overwinning.  De punten werden als vervolgt verdeeld: Jan (2), Matthias (1,5), Max (2), Diederick (1) en Maarten (1).

Weer 2 overwinningen dus en een mooie koppositie op de ranglijst na 4 van de 9 rondes.  Ronde 5 en 6 staan voor zaterdag 30 januari op het programma. De tegenstanders zijn dan achtereenvolgens Barendrecht 1 (op papier zeker een gevaarlijke concurrent) en Spijkenisse 2.

Via Netstand kunt u alle verrichtingen volgen:  https://knsb.netstand.nl/rounds/view/1708 .

Geef een reactie