Vliegende start Rijssen in K.N.S.B.-online-competitie

Afgelopen zaterdagmiddag begon via chess.com de K.N.S.B.-online-competitie. Ook de Schaakclub Rijssen heeft hiervoor een team ingeschreven. Met Matthias Kruimer als inspirerend teamleider komt het uit in de 6e klasse A . En in de eerste 2 rondes werden er gelijk goede zaken gedaan.

Een team bestaat uit 5 spelers  en in elke ronde speelt men met wit en met zwart tegen elkaar. Het speeltempo in deze competitie is vastgesteld op 10 min. + 2 seconden voor elke zet.

In  ronde 1 was Woerden 2 de tegenstander en hier werd met 5,5-4,5 van gewonnen. De Rijssense punten werden bij elkaar gespeeld door Jan Willem Timmerman (1),  Max Hoekstra (1), Martijn van den Belt (0,5), Jan-Geert Meulenkolk (1) en Arjen Kruimer (2) (in volgorde van opstelling).

In de 2e ronde werd er tegen Zukertort Amstelveen 2  gespeeld. En ook hier werd vakkundig  mee afgerekend: een 6,5-3,5-overwinning.  De individuele scores zagen er nu als volgt uit: Martijn (1), Jan Willem (2), Arjen (1,5), Jan-Geert (0) en Max (2).

Rijssen staat hiermee voorlopig op een gedeelde 1e plaats, samen met De Volewijckers 1. Op 16 januari 2021 staan ronde 3 en 4 op het programma. In ronde 3 wacht dan de Volewijckers 1 (een echte topper dus) en in ronde 4 is Magnus Anna Paulowna Combinatie 3 de opponent.

Via de volgende link kunt u meer lezen over het toernooi https://www.schaakbond.nl/competitie/online-competitie.  En in Netstand kunt u de uitslagen/standen volgen: https://knsb.netstand.nl/divisions/view/269.