Fijne Feestdagen

Het jaar 2020 zit er bijna op. Net als voor veel anderen ook voor de Schaakclub Rijssen een jaar om niet snel te vergeten.  Door een wereldwijde pandemie moesten we in maart het seizoen 2019-2020 abrupt afbreken  (geen kampioenen bij jeugd en senioren, geen externe competitie meer, geen examens bij de jeugd, geen feestelijke afsluiting van het seizoen enz.). En net toen we dachten dat het we seizoen 2020-2021 (met allerlei corona-proof-aanpassingen) wel  normaal zouden kunnen afmaken, gooide de 2e golf van het virus roet in het eten.  Vanaf halverwege oktober moesten we als club weer in quarantaine en op dit moment is het nog onduidelijk wanneer en hoe we het seizoen kunnen/gaan voorzetten.

Gelukkig kunnen we nog steeds online-schaken. En hoewel er niets boven een gezellige clubavond gaat, is het beter dan helemaal niet schaken natuurlijk.  Elke donderdagavond wordt er voor Rijssenaren op https://lichess.org/ een toernooi klaargezet. En daarnaast neemt een Rijssens team deel aan een online-schaak-competitie dat door de K.N.S.B. wordt georganiseerd op  5 zaterdagmiddagen in december t/m februari. Meer informatie hierover is te vinden via  https://www.schaakbond.nl/competitie/online-competitie.

Het is december. Een wat weer betreft vaak een donkere maand, maar gelukkig ook een maand met Kerst en een dus maand om vooruit te kijken. Het bestuur van de Schaakclub Rijssen wenst iedereen fijne Kerstdagen, een goede jaarwisseling en een voorspoedig maar bovenal gezond 2021 toe. En hopelijk treffen we elkaar snel weer achter de 64 velden.

Geef een reactie