Bekerkampioenschap: 1e ronde

Voor de 1e ronde om het Rijssens Schaakkampioenschap hadden zich 24 schakers aangemeld, waaronder 4 oud-leden (o.a. titelverdediger Egbert Stegeman) en 5 jeugd-leden.

De paring van de wedstrijden komt tot stand door een geheel vrije loting en zoals gebruikelijk in het bekerkampioenschap zijn er altijd wel enkele opvallende uitslagen. Zo wist voormalig clublid Geert Poortman te winnen van Harmen Vosman, werd Arjen Kruimer na snelschaak uitgeschakeld door Jan Smit en won Matthias Kruimer van Lesley Brummelaar (eveneens na snelschaak).

Aangezien het toernooi wordt gespeeld volgens het knock-out-systeem, gaan er 12 spelers door naar de volgende ronde. Via een tussenronde dienen nog 4 schakers af te vallen, zodat 8 kanshebbers op de titel zich plaatsen voor de kwart-finale.

Voor alle uitslagen en de loting voor de tussenronde, klik op de volgende link:  https://www.schaakclubrijssen.nl/senioren/beker-toernooi/