Schakers bereiden zich voor

Ter voorbereiding op het nieuwe schaakseizoen leek het Gerrit-Jan Leppink wel een leuk idee om bij hem thuis voor de liefhebbers een schaakavond te organiseren. Sinds anderhalf jaar woont Gerrit-Jan buitenaf in het fraaie Enterbroek, dus aan ruimte geen gebrek. 10 schakers gaven graag gehoor aan de uitnodiging. En aangezien ook het weer meewerkte op 22 augustus konden we zelfs buiten (veranda met heater) schaken. Het uitzicht was fantastisch, de catering goed verzorgd, dus wat wil je nog meer.

Geschaakt werd er natuurlijk ook. Het rapid-toernooi bestond uit 5 rondes, waarbij het speeltempo was vastgesteld op 15 minuten per persoon per partij. Dat het seizoen nog niet is begonnen was wel te merken, op diverse borden werden er af en toe vreemde capriolen uitgehaald. Dat zal in de loop van het seizoen hopelijk beter worden.

Een winnaar moest er ook komen, want Jan Smit had zelfs nog een beker op de kop getikt. Aangezien een 4-tal spelers gelijk eindigden met 4 punten, gaf het thuisvoordeel van Gerrit-Jan de doorslag en was hij de winnaar van deze eerste zomerschaak-editie.

Al met al een zeer geslaagde avond!

Geef een reactie