Externe competitie - Rijssen V1

Stand na ronde 3:

Volgt.

Volgende wedstrijd:

Rijssen V1 - Almelo V5 (donderdag 9 november - thuis)

Wedstrijdverslag:

Rijssen was mooi op tijd aanwezig, na een prachtige dag met 24 graden, en na een kop koffie konden we beginnen.

Op bord 4 speelde Marinus tegen een dame, hij stond onder grote druk en leverde in korte tijd een toren en de dame in: 1-0. Marinus had zijn dag niet, of was hij onder de indruk van zijn tegenstandster?

Op bord 3 speelde Jan Leijendekker een degelijjke partij, op de koningsvleugel had hij een overwicht opgebouwd, won een toren en enkele pionnen en had de tegenstander in korte tijd schaakmat: 1-1.

Op bord 2 speelde Gerben Smit, op een gegeven moment stond alles vast, zijn tegenstander bood remise aan, wat hij niet accepteerde. Na een tijd verloor hij de kwaliteit en stond verloren: 2-1.

Wim van de Maat speelde op bord 1 een goede partij. Lang stond het gelijk, maar na verloop van de partij won hij een aantal pionnen, en kon zo een eigen pion laten promoveren: 2-2.

Een gelijkspel in en tegen Voorst, een goed begin van het seizoen.

Speelronden