Externe competitie

3. Voorster SC V1 2 5 1      1          3
4. HEC V3 0 2 ½      ½      1

Volgende wedstrijd:

Rijssen V1 - Voorster SC V1 (donderdag 9 februari - thuis)

Wedstrijdverslag:

De wedstrijd in de 8e klasse van de viertallencompetitie tussen de koplopers Dr. Max Euwe V3 en Rijssen V1 is geëindigd in 2-2.

Beide teams hadden de 2 voorgaande wedstrijden gewonnen en ook het aantal bordpunten was exact gelijk. Het onderlinge duel in Enschede was dus een echte topper. Wie van beide teams zou als koploper de 1e seizoenshelft afsluiten?

In Enschede was het een gezellige drukte, want ook Raalte en Lonneker speelden er een externe wedstrijd.

Teamleider Gerben Smit, spelend op bord 2, gaf het goede voorbeeld. Zijn tegenstander speelde voor Sinterklaas (tijd van het jaar..) en gaf een toren cadeau. Desondanks had Gerben het niet gemakkelijk en moest hij nauwkeurig verdedigen, maar hij verloor wel een paard. Later ruilde hij een toren tegen een paard en een loper en drong met zijn Dame de vijandelijke stelling binnen. Toen zijn opponent vervolgens nog een toren in de aanbieding deed, was de winst binnen (0-1).

Marinus Waanders (bord 3) kon het goede voorbeeld niet volgen en wist ook zijn 100%-score niet vast te houden (1-1).

Aangezien Wim van de Maat niet fit genoeg was voor deze belangrijke wedstrijd, werd hij vervangen door Jan Smit. Net als in de 8-tallen-competiite liet Jan (op bord 1) vanavond zien dat hij extern dit seizoen goed op dreef is. Hij won zijn partij en zette Rijssen weer op voorsprong (1-2).

De beslissing zou vallen op het 4e bord, waar Jan Leijendekker Rijssen vertegenwoordigde. Helaas wist Jan er, ondanks de maximaal vereiste inzet, niet de minimaal vereiste remise uit te slepen, waardoor er een 2-2 eindstand op het wedstrijdformulier verscheen.

En met de wetenschap dat beide teams exact gelijk de winterstop ingaan, werd de terugreis aanvaard. Moe, maar toch wel voldaan waren ze nog net voor twaalven thuis.