Externe competitie - Rijssen 1

6. 't Zwarte Paard 1 0 0
7. Holten 0 0

Volgende wedstrijd:

Rijssen - Hardenberg 3 (2 november 2017 - Thuis)

Wedstrijdverslag:

Op donderdagavond 5 oktober 2017 stond de 1e wedstrijd van de SBO-competitie gepland.
Vol goede moed gingen er 7 heren met de auto op weg naar Vriezenveen.
En de 8e man dan? Die ging op de motor….

Klokslag 20:00 gingen alle klokken aan, een enkeling uit Vriezenveen was wat later. Hetgeen de Rijssense manenn kansen bood om nog even darten te kijken of om een training te zien van DETO.

Op bord 8 speelde Geert Poortman, zijn uitrusting bestond uit het onderdeel van een motorpak, en een vest met capuchon. Als hij deze op zet tijdens de partij is hij niet meer te stoppen door de concurrenten. Pionnetjes snoepen, een stuk, en later gaf zijn tegenstander bij een dubbelschaak de partij op. Eerste winstpartij voor Rijssen!

Op het 5e bord speelde Martijn van den Belt. Deze Rijssenaar kent een matige seizoenstart en wist ook in Vriezenveen de tegenstander niet te verscha(l)ken. Aanvallende opening, kwaliteit achter in het middenspel. Uiteindelijk krijgt de tegenstander en vrijpion die niet meer te stoppen is. Puntje voor Vriezenveen.

Op bord 1 speelde Lesley Brummelaar. (de vervanger van de altijd degelijk spelende Sander Koster)
Hij heeft een sterke seizoensstart met 3 uit 3 en daarom besloot hij om na 2 zetten het eerste biertje te gaan nuttigen. Was dit een verstandige keus? Hij kreeg open lijnen op de g-lijn en h-lijn, maar besloot er toch maar remise van te maken. Een knappe prestatie van onze invaller op 1(!)
1,5-1,5

Het 7e bord werd bezet door Gert-Jan Leppink. Na sterk uit de opening te zijn gekomen met een schijnaanval over de flanken. Kwam er een middenspel waar Gert-Jan een pionnetje verloor. En dat terwijl de tegenspeler van Gert-Jan meer in het rookhok was dan aan het schaken was? (al kennen we er daar meer van…)
Er zat niets anders op dan op te geven. Hetgeen een voorsprong voor Vriezenveen opleverde.
2,5-1,5

Bord 6 veroorzaakt doorgaans stress. Dit overkwam vanavond de normaliter zo kalme Jonathan ten Bolscher. De 22-jarige begon aan een leuke Engelse partij en bouwde een muur op. Maar ook grote jongens kunnen kleine fouten maken, in het eindspel kwam de zwarte koning flink onder druk te staan. Jonathan wist het matnet niet te vermijden en verloor.
3,5-1,5

Op de onderste borden was het pleit beslecht. De bovenste borden werd nog volop gespeeld. Waaronder bij de partij van Jan-Willem Timmerman. Op bord 3 kreeg hij een pittige tegenstander, die ‘het bord best een partijtje dicht kan schuiven’. Het was een remise-stelling volgens de man uit Vriezenveen. Maar Jan-Willem zag een voordeel. En was het vermoeidheid/onderschatting/of toch knap geschaakt van Jan-Willem? Want hij trok in dit mooie eindspel aan het langste eind.
3,5-2,5

Op bord 2 speelde de, ex-teamleider, Jan Brinkman een oeroude Franse opening. Jan had zijn stukken wel in het centrum staan. Maar zijn tegenstander rook bloed. En besloot om eens flink aan te vallen op de koningsvleugel van Jan. In eerste instantie kon Jan de aanval nog tegenhouden en kreeg zelf ook nog aanvalsmogelijkheden. Na wat over en weer spelen besloten beide spelers het voor gezien te houden.
4-3.

Inmiddels was het al half 12 en de ogen begonnen te tollen van enkele spelers. (Ook van hen, die al 1,5 uur klaar waren)
Het 4e bord werd bespeeld door Harmen Vosman en zijn tegenstander. Toen ik kwam kijken werd de tijd een belangrijke factor in het mooie, prachtige, moeilijke eindspel. (Het is maar goed, dat Harmen een tijdvoorsprong van 23 minuten had )
Inmiddels was de hele zaal uitgelopen naar het bord, waar Harmen als vanouds een prachtig, ingenieus eindspel uit de hoge hoed toverde. Waarbij de tegenstander gedwongen werd om op te geven!

Daarmee kwam er een einde aan een bloedstollende avond in het mooie Vriezenveen.
Rijssen 1 doet goede zaken in de SBO-competitie achttallen eerste klasse.
Donderdag 2 november speelt Rijssen een thuiswedstrijd tegen Hardenberg.
De 9e man is dan weer aanwezig in ’t Honk. We hopen dat we dan weer een mooi resultaat boeken!

Speelronden