Wedstrijdverslag Rijssen 1 - Hardenberg

Op een koude donderdagavond, lekker warm bij onze speellocatie 't Honk kruisten de heren oet Riessen de degens tegen Hardenberg. Op voorhand geen makkelijke tegenstander aangezien de gemiddelde teamrating wel wat hoger was dan die van de Rijssenaren.

Op bord 1 speelde Jan Brinkman, hij kwam na een aantal zetten in zijn favoriete Franse opening, de tegenstander kende deze opening misschien wel iets beter, na het her en der wat afruilen ...op het bord wist Jan het matnet niet te vermijden en verloor. 0-1.

Op bord 2 speelde de verrassend sterke Lesley Brummelaar. Een remise voor 22:15 was een feit. Had er niet wat meer ingezeten? 0,5-1,5.

Op bord 3 speelde Harmen Vosman een lange partij, wat trucjes over en weer. Maar Harmen miste precisie in het eindspel en kon de tegenstander niet over de spreekwoordelijke knieen leggen. 0,5-2,5.

Martijn van den Belt speelde op bord 4 een lekkere aanvallende partij, maar zag plots in het middenspel een dubbele aanval op dame en toren 'kats over de kop'. Vervolgens een tussenschaak gemist en gaf op met 2 stukken achter. 0,5-3,5.

Op bord 5 speelde Jonathan ten Bolscher. Hij kon geen potten breken tegen de schaker uit Hardenberg en moest ergens in het begin het al doen met een stuk minder. Wat resulteerde in een nederlaag. 0,5-4,5.

Gelukkig speelde Sander Koster een goede partij op bord 7. Maar ook hij moest het onderspit delven voor de klok van 11 uur. Waren het de biertjes of was het het wedstrijdritme wat hem parten speelde? Een eindspel met pionnen legde hem geen windeieren. 0,5-5,5.

Gert-Jan Leppink won zijn partij op bord 6! Door mooi samenspel van zijn lichte stukken schoof hij de tegenstander van het bord. Een knappe prestatie gezien het verschil in rating! 1,5-5,5.

Tot slot was daar -met capouchon spelende- Geert Poortman op bord 8. Een tegenstander die ''t spul onmeunig good kon dichtbouwn' wist Geert naarmate de partij vorderde een gat te vinden. Hij won een pion en een kwaliteit. En deze speler liet zich de milde 30+kaas niet van het meergranenbrood eten! Deze geweldenaar die extern ongeslagen is trok de partij naar zich toe. The hoodie strikes again!

Desalniettemin een nederlaag. Kranig gespeeld. Verloren.
2,5-5,5.
Het was een gezellige avond! Speelt u ook een keer mee?
Donderdagavond 20:00 Parochieel Centrum Rozengaarde te Rijssen.