Rijssen uit de S.B.O.-cup

Net als vorig jaar is Rijssen in de 1e ronde om de S.B.O.-cup (een afvalcompetitie voor viertallen voor S.B.O.-verenigingen) uitgeschakeld. En net als vorig jaar gebeurde dat in een thuiswedstrijd tegen E.N.O. uit Nijverdal.

Een kort verslag.

Op bord 2 speelde Lesley Brummelaar tegen Etien Alssema. Ondanks het enorme ratingverschil (bijna 450 punten !) ging Lesley uitermate voortvarend van start. Vanuit een bekende offensieve opening ontwikkelde hij flink wat druk op de zwarte stelling. Maar na het nodige afgeruild te hebben, vond Lesley het wel prima en ging hij ondanks een wellicht wat betere stelling, toch accoord met remise.

Jan-Willem Timmerman schaakte op bord 3 tegen Dennie Klink een moeizame partij waarin hij uiteindelijk met een pion achter het toren-eindspel in ging. Gezien de ontwikkelingen op de andere borden bood Dennie remise aan, hetgeen door Jan-Willem gezien de stelling op het bord toch maar werd geaccepteerd (1-1).

Ook Gert-Jan Leppink (bord 4) kwam remise overeen. In een gelijk opgaande partij tegen Rody Brinkhuis zat er van beide kanten blijkbaar niet meer in.

Met een 1,5-1,5-tussenstand zou de beslissing dus vallen op bord 1, waar Jan Brinkman tegenover Matthew Johnson Temisaren (rating 2000+) zat. In een leuke partij kwam Jan weliswaar een kwaliteit voor, maar dit ging wel ten koste van het fundament van zijn eigen stelling. Uiteindelijk werd de Nijverdalse tegenaanval hem te veel en moest hij opgeven.

Eindstand 1,5-2,5, waarmee E.N.O. doorgaat naar de 2e ronde en er voor Rijssen volgend seizoen weer nieuwe kansen zijn.