Seizoen 2016-2017 zit er op

De Schaakclub Rijssen heeft het seizoen 2016-2017 officieel afgesloten met een ledenvergadering, een feestavond voor de senioren en een gezellige afsluiting voor de jeugd.

Op de goedbezochte vergadering werd met name teruggeblikt op het afgelopen succesvolle seizoen, dat gedeeltelijk nog in het teken stond van het 65-jarig-jubileum. Zo was er in oktober een gezellige reünie, waar een 50-tal leden en oud-leden vele herinneringen ophaalden. Ook de RABO-schaaknacht in december verliep geweldig. Ruim 50 deelnemers uit binnen- en buitenland (!) maakten er een mooie nacht van, die wellicht in 2017 een vervolg zal krijgen.

Daarnaast was er de traditionele prijsuitreiking van de onderlinge competitie (Jan Brinkman, Martijn van den Belt, Harmen Vosman), het snelschaaktoernooi (Jan Brinkman), het bekerkampioenschap (Jan Brinkman) en 5 periodekampioenen (Jonathan ten Bolscher, Jan Brinkman, Martijn van den Belt, Harmen Vosman en Rick Beltman). De "altijd-aanwezig"-prijs ging naar Wim van de Maat en de "doorzettingsprijs" was voor Rick Beltman.

Ook in de externe competitie kende de club een prima seizoen. Het 8-tallen-team speelde na de promotie voor het eerst in jaren weer in de 1e klasse van de S.B.O. en na een ietwat moeizaam begin werd toch een keurige 4e plaats op de eindstand behaald. Het 4-tallen-team deed zelfs lang mee om het kampioenschap, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een 2e plaats.

Bij de veteranenkampioenschappen in Borne deed Jan Lingeman van zich spreken, door in zijn klasse de 1e plaats voor zich op te eisen.

Bij de jeugd werd Arjen Kruimer clubkampioen, Diederick Haase en Elisa Lingeman eindigden resp. als 2e en 3e. De titels bekerkampioen en snelschaakkampioen gingen naar Elisa Lingeman. En het A-team van de jeugdafdeling werd kampioen in de hoogste leeftijdsklasse van de S.B.O., wat met recht een knappe prestatie mag worden genoemd.

De Schaakclub heeft nu een zomerstop, het seizoen 2017-2018 zal in september beginnen.