Jan Brinkman winnaar bekerkampioenschap

Net als vorig seizoen is Jan Brinkman bekerkampioen geworden van de Schaakclub Rijssen.

De finale tegen Jonathan ten Bolscher eindigde in remise, maar op basis van een gewonnen snelschaakpartij  mag hij zich Kampioen van Rijssen 2017 noemen.

Jan speelde met wit en via zijn favoriete opening (koningsgambiet) kreeg hij het initiatief in de partij. Echt voordeel kon hij daar echter niet uit halen en gaandeweg de wedstrijd wist Jonathan dit initiatief over te nemen en moest Jan uitkijken dat zijn open stelling hem niet zou gaan opbreken. Met allebei nog een minuut op 10 speeltijd bood Jan remise aan. In eerste instantie ging Jonathan (wetende dat er dan een snelschaakpartij zou volgen) daar niet op in. Maar aangezien hij ook geen duidelijke voortzetting van de partij wist, besloot hij toch maar akkoord te gaan met remise.

De noodzakelijke snelschaakpartij (5 minuten ieders op de klok) is toch altijd wel een beetje een loterij en dit keer trok Jan aan het langste eind.