4-tal wint in Haaksbergen

In de voorlaatste ronde van dit seizoen boekte het Rijssens 4-tal een keurige overwinning in Haaksbergen tegen HEC V3.

Met Jan Smit als vervanger van Jan Leijendekker, die verkoos thuis te blijven omdat z’n vrouw ziek was, kwamen we in een propvol zaaltje in Haaksbergen, want ook een team van Stokhorst was present.

Wat JS deed, weet ik niet, echt moeilijk had hij het niet en hij heeft redelijk eenvoudig gewonnen.
Zowel Marinus Waanders als Gerben Smit kwamen een kwaliteit achter, maar MW had z’n goede vriend Werner Gesing als tegenstander en deze was best tevreden met een remise.
GS had een opponent die zijn voordeel niet wist uit te buiten, over en weer werd remise aangeboden en afgeslagen en na beraadslagen met JS en  mij besloot GS door te spelen, hetgeen een goede beslissing was want met een toren voor wist hij het pleit in zijn voordeel te beslechten.
Ik zelf (lees: Wim van de Maat) maakte een blunder door na een paardoffer mijn koning een stap naar achteren te zetten ipv naar voren, waarna ik een dubbele aanval van dame en loper over het hoofd zag en maar opgaf. Bij voortzetting met de alternatieve koningszet won ik alsnog.

Uiteindelijke score HEC 1,5 en Rijssen 2,5.  Wij hebben nu 7 matchpunten, Max Euwe V3 ook, maar zij mogen nog 2 keer spelen en wij nog 1 keer.

Uw meeschakend verslaggever ter plekke,

Wim van de Maat.