Kwartfinale bekertoernooi gespeeld

De kwartfinales van het bekertoernooi zijn gespeeld. In vier partijen streden 8 spelers voor een plek in de halve finale:

Jan Brinkman - Wim van de Maat (1-0)

Jan kwam weliswaar vanuit de opening een pionnetje voor, maar moest die na wat sterke paard-zetten van Wim al snel weer teruggeven. Na wat afruilen in het middenspel hielden ze allebei 2 torens en een paard over en kon het nog steeds alle kanten op.  Maar toen Jan zijn beide torens op de open b-lijn wist te positioneren, kwam hij beter te staan en kon hij de druk opvoeren. En toen het zwarte paard “vrijwillig” verhuisde naar a5, kon het witte paard een aantal pionnen veroveren. Niet veel later restte Wim niets anders dan zich gewonnen te geven. Een lange kwartfinale kwam hiermee ten einde en Jan plaatste zich bij de laatste 4.

Jonathan ten Bolscher - Jan Willem Timmerman (1-0)

Jonathan ging in zijn opening voor het damegambiet. Jan Willem koos voor de Slavische verdediging tegen dit damegambiet, maar kon niet voorkomen dat hij de ongeschonden de opening uitkwam. Na deze pionwinst ging Jonathan druk zetten op de koningsvleugel. Een vluchtige toeschouwer zou zeggen dat Jan Willem verloren stond, maar de clubkampioen liet weer eens zien van welke huize hij komt. Hij speelde zich goed vrij en wist zijn verloren pion zelfs weer te winnen. Het eindspel ging gelijk op tot het moment dat Jan Willem een paardvork over het hoofd zag, waarna hij Jonathan de hand schudde.

Egbert Stegeman - Martijn van de Belt (1-0)

De opening verliep vlekkeloos voor Martijn, met zijn zeer gewaardeerde f4 kreeg hij aanvallend spel. Zijn tegenstander moest erg lang nadenken over een paar goede zetten, wellicht kwam het ook omdat Martijn een MacDonalds bezoek in het vooruitzicht had, maar hij schaakte iets onnauwkeuriger. Toen zijn tegenstander in het middenspel een pion won op de e-lijn, kwam Martijn onder druk te staan. En zag de pionnenstorm langzaam opkomen, en na een onterecht offer met het paard op h7, verloor die het derde stuk van de wedstrijd, en droop af. Egbert zit bij de laatste 4.

Dirk Ditzel - Jan Smit (1-0)

Geen verslag beschikbaar.

Het bekertoernooi nadert zijn ontknoping. Nog 4 deelnemers zijn in de race. De indeling voor de halve finale is te zien onder het kopje Senioren - Bekertoernooi.