2e overwinning Rijssens 4-tal

Ook in de 2e ronde in de 4-tallen-competitie pakte het Rijssens 4-tal de volle buit. De thuiswedstrijd tegen H.E.C. V3 (Haaksbergen-Eibergen-Combinatie) werd met 3,5-0,5 gewonnen.

Het begon allemaal min of meer een beetje hectisch. We schaakten deze avond in de toch wel wat kleinere voorzaal van 't Honk, de jeugd liep wat uit en ook de onderlinge competitie was bijna maximaal bezet. Kortom volle bak, is geen probleem, maar het leverde wel wat vertraging op.

Jan Leijendekker, hij speelde vanavond op bord 4,  dacht blijkbaar hij deze verloren gegane tijd op de een of andere manier moest inhalen en schaakte zijn tegenstander in een mum van tijd van het bord. Dat ging zelfs zo rap, dat maar weinig mensen iets van de partij hebben gezien. Gelukkig zijn de zetten genoteerd, anders wist helemaal niemand van het bestaan van deze wedstrijd. Hoe de partij ook verliep, het maakt niet uit, Rijssen had een 1-0-voorsprong te pakken.

Op bord 3 speelde Marinus Waanders tegen een bekende van het veteranentoernooi in Borne en ook hij maakte korte metten met zijn "leeftijdgenoot". Met 2 torens voor schaakt een stuk gemakkelijker en Marinus zorgde keurig voor de 2-0.

Halverwege de avond kwam Wim van de Maat (bord 1) in een eindspel terecht, waarbij hij 1 pion meer had. Mede gezien de gunstige tussenstand besloot Wim akkoord te gaan met remise, waardoor de Rijssense winst al voor 22.00 uur binnen was (2,5-0,5).

Op bord 2 was teamleider Gerben Smit nog volop bezig. Hij had een leuke aanval met mat-kansen, koos er voor om geen remise te maken (door eeuwig schaak), kwam vervolgens nog bijna in de problemen door niet helemaal de juiste voortzetting te spelen, maar won in het eindspel toch, toen zijn dame en toren prachtig samenwerkten (3,5-0,5).

En na de 3-1-overwinning in de 1e ronde gaat Rijssen voorlopig trots aan de leiding in de 8e klasse. Op dinsdag 6 december staat de uitwedstrijd tegen SG Max Euwe V3 op het programma.