Rijssens viertal wint in Voorst

In dit seizoen komt Rijssen met 1 viertal uit in de viertallencompetitie van de S.B.O.

Het team bestaat uit dezelfde 4 schakers als in het afgelopen seizoen (teamleider Gerben Smit, Wim van de Maat, Jan Leijendekker en Marinus Waanders) en komt uit in de 8e klasse van de viertallencompetitie.

In de 1e ronde stond afgelopen maandag de uitwedstrijd tegen de Voorster Sc op het programma.

De match begon letterlijk en figuurlijk met een gelukje bij een ongelukje. Het Voorster 4-tal was namelijk verzwakt doordat één van hun (vrouwelijke) teamleden van de trap was gevallen en niet mee kon spelen. De vervanger was van een duidelijk minder niveau en Marinus wist daar wel raad mee. Resoluut veegde hij hem van het bord: 0-1.

Gerben wist dit goede voorbeeld te volgen. Zijn opponent had Gerbens' paard niet onder controle en dat had grote gevolgen: mat! (0-2).

Zowel Wim als Jan hadden een vrouwelijke tegenstander en hadden eveneens een gunstige stelling op het bord. Maar vanwege de tussenstand hoefden ze natuurlijk niet tot het uiterste te gaan. En met een lange terugreis voor de boeg, boden ze allebei remise aan, wat in beide gevallen in dank werd aanvaard (1-3).

Kortom, de kop is er af en de eerste punten zijn binnen. 3-1 winnen in Voorst is een prima begin.

De lange terugreis verliep, ondanks nogal mistige omstandigheden, zonder problemen.