Seizoen 2016-2017 geopend met duoschaak

Afgelopen donderdag ging het schaakseizoen van de Schaakclub Rijssen van start met het alreeds traditionele duo-schaak.

In deze vorm van schaken spelen wisselende duo's tegen elkaar, met een speeltempo van 45 min. per duo per partij. De (eenmalige) partners mogen tijdens de partij overleggen over de te uit te voeren zet. En daarnaast staat er voor beide duo's een schaduwbord klaar, waarop de partij na elke zet geanalyseerd kan worden. Een leuke vorm van informeel schaken, waarbij de partners gretig gebruik maakten van de mogelijkheid om de te volgen tactiek te bespreken.

Na de tweede ronde met een speeltemp van 20 min. per duo per partij mocht de speler met het hoogst behaalde aantal punten als eerste kiezen uit de alternatieve prijzen, die door Gerrit Jan Leppink beschikbaar waren gesteld.

Aanstaande donderdag, 8 september, gaat de onderlinge competitie van start met de 1e ronde. Liefhebbers kunnen zich nog aanmelden bij de wedstrijdleider, Jonathan ten Bolscher. Nieuwkomers mogen zonder verdere verplichtingen een maand mee schaken.