Jan Brinkman wint bekerkampioenschap

Afgelopen donderdag speelden Martijn van den Belt en Jan Brinkman de finale om het open schaakkampioenschap van Rijssen, ook wel het bekerkampioenschap genoemd.

Martijn had deze finale bereikt door achtereenvolgens Jonathan ten Boslcher (de winnaar in 2015), Harmen Vosman en Hein Roosink uit te schakelen.

Jan elimineerde Lesley Brummelaar, Geert Poortman (tussenronde), Gerrit-Jan Leppink en Jan Torn.

Beide spelers besloten van de finale een spannende partij te maken. In het middenspel kwam Jan weliswaar een pion voor, maar Martijn had voldoende tegenspel en zette een kansrijke tegenaanval op. Maar op het moment dat hij deze kansen moest gaan verzilveren, speelde hij een aantal onnauwkeurige zetten, waarmee hij Jan precies voldoende tijd gaf om de aanval te pareren. Die maakte daar ondanks tijdnood dankbaar gebruik en counterde naar de overwinning.

Jan eiste daarmee voor de 12 keer in de historie de titel Bekerkampioen Schaakclub Rijssen voor zich op.