Rijssen V1 wint, Rijssen V2 verliest

In de 5e ronde van de viertallencompetitie boekte Rijssen V1 een belangrijke overwinning op Holten V2 en leed Rijssen V2 een nederlaag tegen H.E.C. V3.

Door de 3-1 overwinning op onze buren uit Holten heeft Rijssen V1 nog steeds een goede kans op het kampioenschap in de 4e klasse.

Martijn van den Belt (bord 2) was verantwoordelijk voor de 1-0. Een sterk centrumpion was bepalend voor de overwinning.

Op bord 3 wist Geert Poortman dit goede voorbeeld niet te volgen. Na een gecompliceerde zettenreeks bleek hij een Dame achter te staan, wat uiteindelijk leidde tot een nederlaag (1-1).

Teamleider Jan Smit speelde op bord 4 en deed wat hij moest doen: winnen. Ondanks materiele achterstand wist hij Rijssen op een 2-1 voorsprong te zetten.

Gerrit Jan Leppink (bord 1) had, ondanks een pion achter, een kansrijke stelling opgebouwd. In het teambelang bood hij remise aan, wat van Holtense kant om dezelfde reden werd afgewezen. Toen vervolgens Gerrit Jan in tijdnood dreigde te raken, zag zijn tegenstander een mat in 1 over het hoofd (3-1).

Met nog 1 ronde voor de boeg, op donderdag 28 april uit naar Mat-Ador V2, heeft Rijssen V1 op dit moment de beste papieren voor de titel.

Rijssen V2 had in Haaksbergen destijds met 3-1 gewonnen, de thuiswedstrijd ging met 1,5-2,5 verloren.

Rick Beltman (bord 3) maakte zijn debuut in de externe competitie. Ondanks een spannende partij ging dat niet met een overwinning gepaard (0-1).

Teamleider Gerben Smit (bord 2) stond al vrij snel een paar stukken voor, maar desondanks was het nog geen gelopen koers. Met veel moeite wist hij uiteindelijk toch de winst naar zich toe te trekken (1-1).

Op bord 4 speelde Marinus Waanders niet zijn beste partij van dit seizoen. Een nederlaag was het logische gevolg (1-2).

De ogen waren nu gericht op bord 1, waar Wim van de Maat zou moeten winnen om er nog een 2-2 uit te slepen. Helaas kwam Wim niet verder dan remise, waardoor de Haaksbergernaren hun revanche hadden voor de eerdere nederlaag en met een 2,5-1,5-overwinning huiswaarts keerden.

Rijssen V2 speelt op maandag 2 mei de laatste wedstrijd van het seizoen, in Nijverdal is dan E.N.O. V2 de tegenstander.