Rijssen V2 speelt gelijk tegen Voorst V1

Het 2e viertal van de Schaakclub Rijssen speelde in de uitwedstrijd tegen het 1e team van De Voorster SC met 2-2 gelijk. Een prima resultaat, ook al  omdat de thuiswedstrijd eerder dit seizoen met 1,5-2,5 verloren ging.

Voorst is wellicht toch wat verder dan gedacht en mede door wat misverstanden, pech met de auto, geen navigatie enz. enz. kwamen de 4 Rijssenaren ietwat aan de late kant aan in Voorst.

Teamleider Gerben Smit (bord 2) had daardoor wat concentratieproblemen en liep al vrij snel tegen een mataanval aan (1-0).

Ook Jan Leijendekker, die op eigen verzoek op bord 4 speelde en daardoor een vrouwelijke tegenstander ontliep, had zijn goede vorm niet meegenomen (2-0).

Maar gelukkig is Marinus Waanders dit seizoen extern beter op dreef dan intern. In zijn 4e externe wedstrijd noteerde hij de 3e winstpartij, waardoor ook de spanning in de match weer terug was (2-1).

Bord 1-speler Wim van de Maat zorgde er met een keurige winstpartij uiteindelijk voor dat het viertal alsnog een punt mee terug kon nemen naar Rijssen (2-2).

Moe, maar al met al voldaan, waren ze tegen een of 12 weer terug op Rijssense bodem.

Op donderdag 7 april speelt Rijssen V2 thuis tegen HEC V3.