Rijssen C-team boekt weer overwinning

Donderdag 10 december was Almelo C de tweede tegenstander van Rijssen C. De eerste wedstrijd had het C team met 3-1 gewonnen van ENO C.
Bij aankomst bleek dat Almelo slechts drie spelers had meegenomen. Dus dat betekende al 1 punt voor Rijssen C.
Wie dacht dat het een gemakkelijke overwinning zou worden kwam bedrogen uit. Na een kwartier spelen stond Matthias Kruimer op bord 1 een paard en een pion voor. Jan Geert Meulenkolk stond op bord 2 flink achter. Hij had weliswaar een toren van de tegenstand maar hier tegenover stond het verlies van een paard en twee lopers. Maarten Meulenkolk, die op bord 3 speelde, stond ook behoorlijk achter.
Matthias pakte het tweede punt door zijn voorsprong om te zetten in een overwinning.
Maarten wist met een achterstand in stukken op een verrassende wijze zijn tegenstander mat te zetten. Een overwinning die als een donderslag bij heldere hemel tot stand kwam.
Jan Geert kwam op bord 2, net als in de vorige wedstrijd, uit een achterstand sterk terug. Hij wist een voorsprong te creëren en behaalde een knappe overwinning.
Eindstand: 4-0 voor Rijssen.
Bij het aansluitende snelschaken wist Almelo nog één puntje te halen. Rijssen won met 3-1.