8-tal boekt wederom grote overwinning

Ook in de 3e ronde van de S.B.O.-competitie bleef het Rijssens 8-tal ongeslagen. Dit keer werd Park Stokhorst met 6-2 naar huis gestuurd.

Net als wij hadden de Enschedeërs de eerste 2 partijen gewonnen en dus was er sprake van een topper in de 2e klasse.

Jan-Willem Timmerman, uit tactische overwegingen spelend op bord 2, gaf ons al heel snel een zet in de goede richting. Zijn opponent liet zijn Dame instaan en nog voor 20.30 uur was de eerste overwinning een feit (1-0).

Ook Jonathan ten Bolscher (bord 7) kreeg al in de opening een cadeautje van zijn tegenstander, die ten onrechte dacht in te kunnen slaan op f7. Het leverde Jonathan stukwinst op, maar nog niet direct de definitieve winst.

Geert Poortman speelde op bord 8 duidelijk niet zijn beste partij van het seizoen. Hij kwam een pion achter, moest bovendien zijn rokade prijsgeven en niet veel later nog een stuk. Logisch gevolg was een nederlaag (1-1).

Harmen Vosman (bord 3) stond ook een pion achter, maar hij had ruim voldoende compensatie in de vorm van een prachtige stelling. Uiteindelijk leverde hem dat Dame-winst op en daarmee ook de partij-winst (2-1).

Ook Gerrit Jan Leppink haalde op bord 6 het volle punt binnen. In een mooie partij, die lange tijd beide kanten op kon, bleek dat hij toch de beste papieren had (3-1).

Inmiddels had ook Jonathan het stuk voordeel uitgebuit. Hoewel het verassend lang duurde kreeg hij zijn tegenstander uiteindelijk toch op de knieën (4-1).

En toen op bord 1 Jan Brinkman ook de spreekwoordelijke hand kreeg, voor een redelijk gelijkwaardige stelling had zijn tegenstander veel te veel tijd gebruikt, was de teamwinst een feit (5-1).

Sander Koster (bord 5) kon het vanavond niet bolwerken. In het middenspel stond hij plotseling een pion en een kwaliteit achter en dat leidde hem naar een nederlaag (5-2).

Martijn van den Belt (bord 4) was ook vanavond weer als laatste klaar, maar in tegenstelling tot de vorige keer pakte het nu wel goed uit: in een remise-achtig eindspel ging zijn opponent door de vlag (6-2).

Wie had dat gedacht, met 6-2 winnen van een mede-koploper. Het lijkt er op dat Rijssen na 3 gewonnen rondes in een favorietenrol terecht komt. Maar het seizoen is nog lang en er zijn nog enkele obstakels. Op 9 februari 2016 de eerstvolgende: een uitwedstrijd tegen Borne 2.