Fraaie overwinning Rijssen V2 in Haaksbergen

Het 2e viertal van de Schaakclub Rijssen boekte een keurige 3-1-overwinning op H.E.C. V3.

Het Rijssens 4-tal, bestaande uit Wim van de Maat, Jan Leijendekker, Marinus Waanders en teamleider Gerben Smit, had de eerste partij verloren van Voorst, maar deze "vergissing" werd resoluut rechtgezet in Haaksbergen.

De wedstrijd was al een keer uitgesteld, omdat de thuisclub geen speellokaal ter beschikking had en bijna zou de match zelfs in Rijssen plaatsvinden. Uiteindelijk kon het toch doorgaan in Haaksbergen, maar ideaal was de locatie zeker niet. Buiten was het fris, maar binnen was het niet veel beter. Volgens Jan kwam de temperatuur dicht in de buurt van een goed glas bier. Schaken met de jas aan dus!

Maar blijkbaar kunnen Rijssenaren prima presteren onder barre omstandigheden: Jan, Wim en Gerben wisten hun partij keurig in winst om te zetten. Marinus, die in de vorige ronde nog als enige had gewonnen, ging nu helaas onderuit.

Maar met een 3-1-overwinning op zak en de kachel in de auto op volle toeren, was de stemming prima tijdens de terugreis naar Rijssen.

Op donderdag 14 januari 2016 speelt Rijssen V2 de volgende wedstrijd: thuis tegen de ongeslagen koploper E.N.O. V2.