Spectaculaire winst C-team op E.N.O. Nijverdal

Maandagavond 16 november speelde het C-team de eerste externe competitiewedstrijd in Nijverdal tegen het C-team van E.N.O.

Omdat bord 4 speler Gert Jan Meulenkolk verhinderd was werd zijn plaats ingenomen door Max Hoekstra.

Halverwege de avond zag het er somber uit voor Rijssen C.

Max Hoekstra had zijn partij op bord 4 tegen Anouk Heering met overmacht gewonnen, maar Maarten Meulenkolk moest op bord 3 zijn meerdere erkennen in zijn tegenspeler Casper Chou. Tussenstand 1-1.

Op de borden 1 en 2 op dat moment een bijna identieke situatie. Matthias Kruimer stond op bord 1 een paard achter en ook Jan Geert Meulenkolk stond er op bord 2met een loper achter niet florissant voor. Op dat moment ga je er eigenlijk al vanuit dat we deze wedstrijd van E.N.O. verliezen.

Maar Matthias speelde een subliem eindspel tegen zijn tegenstander Anita Merkon. Beiden hadden nog twee torens op het veld en Anita had ook nog een paard op het bord. Via een dubbele aanval met een toren op het paard en de Koning viel het paard van Anita. Daarna wist Matthias in een lang eindgevecht alsnog de volle winst binnen te halen. Een prima prestatie van Matthias zeker als je kijkt naar het verschil in rating: Matthias 644; Anita Merkon 883.

Jan Geert ontworstelde zich langzaam uit de benaderde positie waar zijn tegenstander Thijs Kampman hem gebracht had. Thijs zag een aantal scoringskansen over het hoofd en zo kwam Jan Geert terug in de wedstrijd. Ook Jan Geert kreeg de overhand in een lang eindspel en wist uiteindelijk alsnog te zegevieren.

Eindstand: 1-3 in het voordeel van Rijssen C.

Bij het afsluitende snelschaken liet Rijssen de teugels wat vieren. Met twee zeges van Matthias en Maarten en twee verliespartijen van Jan Geert en Max werd het een gelijkspel: 2-2.

Al met al een mooie, lange schaakavond met een prima resultaat voor Rijssen C.