Eerste ronde bekertoernooi senioren gespeeld

Op donderdag 19 november is de eerste ronde van het Rijssens bekertoernooi gespeeld. Aan de start van dit toernooi deden 22 deelnemers mee. Waaronder oud-lid Jan Torn die dit jaar voor het eerst niet meer meespeelt in de interne competitie. Ook lesgever bij de jeugd Michel Meulenkolk deed mee waardoor er dus een mooi even aantal was.

Traditiegetrouw verzorgde Marinus Waanders de loting. Opmerkzaam aan deze loting was dat iedereen een tegenstander had van min of meer hetzelfde niveau. Dit zorgde al in de eerste ronde van het toernooi voor de nodige spannende partijen.

In de eerste partij werden maar liefs de huidige nummer 1 en 2 van de interne competitie aan elkaar gekoppeld. Jan Willem Timmerman moest na lange strijd uiteindelijk het hoofd buigen voor Harmen Vosman. De verliezend finalist van vorig jaar is dit jaar dus in de eerste ronde al uitgeschakeld.

Ook de titelverdediger komt dit seizoen niet verder dan de eerste ronde. Jonathan ten Bolscher werd uitgeschakeld door Martijn van de Belt.

Verder werden ook de twee niet-leden van de schaakclub aan elkaar gekoppeld. Michel Meulenkolk mocht het opnemen tegen Jan Torn. Na een spannende partij heeft Jan Torn uiteindelijk gewonnen.

Aangezien er voor de kwartfinale 8 schakers nodig zijn, is er geloot voor een tussenronde. Deze ronde wordt gespeeld voor of op 17 december 2015.

Voor de andere uitslagen en de loting van de tussenronden ga naar het item ‘Bekertoernooi’ onder het kopje ‘Senioren’.