Rijssen uitgeschakeld in de S.B.O cup

In de 1e ronde om de S.B.O. cup had Rijssen een uitwedstrijd geloot tegen Hardenberg. Een sterke(re) tegenstander die uitkomt in de promotieklasse van de S.B.O. Het Rijssens 4-tal (Jan Brinkman, Harmen Vosman, Martijn van den Belt en Lesley Brummelaar) hadden echter besloten om de huid duur te verkopen.

Martijn combineerde en combineerde en combineerde en kreeg dus vanzelf  een gecompliceerde stelling op het bord. Uiteindelijk zag hij toch een combinatie over het hoofd en moest hij zich gewonnen geven.

Jan accepteerde een blunder van zijn tegenstander (die gaf zo maar een toren cadeau), maar moest nog wel nauwkeurig schaken om de stand weer gelijk te trekken.

Lesley speelde lange tijd een uitstekende partij, waardoor zijn tegenstander veel tijd had verbruikt. Later op de avond verloor hij echter toch iets van zijn nauwkeurigheid en kwam hij een loper achter, wat door zijn tegenstander in het eindspel keurig werd uitgebuit.

De ogen waren nu gericht op Harmen. Die zat flink in tijdnood en had bovendien een tamelijk ingewikkelde stelling op het bord. Meestal is dat geen goede combinatie, maar Harmen wist door enkele sterke zetten zijn tegenstander toch bijna op de knieën te krijgen. Bijna, want 1 zet (met dame-winst) zag Harmen op het beslissende moment toch over het hoofd en vervolgens kon hij een mataanval niet meer pareren (3-1).

Met een 3-1-nederlaag, maar met opgeheven hoofd, verlieten de Rijssenaren Hardenberg. En zo is het S.B.O. cup-avontuur voor dit seizoen na 1 ronde ten einde.