Jan-Willem Timmerman clubkampioen Schaakclub Rijssen

Jan-Willem Timmerman is afgelopen donderdag clubkampioen van de Schaakclub Rijssen geworden. Ondanks het feit dat hij in de laatste speelronde zelf niet in actie kwam, was hij voor de achtervolgers niet meer in te halen.

Opvallend is dat Jan-Willem al gelijk in zijn 1e seizoen bij de senioren de titel voor op zich opeist. Bovendien behoort hij met zijn 16 jaar tot één van de jongste kampioenen ooit. Hiermee houdt hij overigens ook een traditie in stand. Want in het verleden kroonde de Rijssense Schaakclub meerdere malen jonge schakers tot kampioen, bijv. Gert-Jan Kreijkes, Bert Torn, Henk-Jan Paalman, Jan-Willem Lingeman en Zagar Zeeman. Een mooi rijtje, waar de naam Jan-Willem Timmerman prima aan toe kan worden gevoegd.

Jan Brinkman, de kampioen van vorig jaar, eindige als 2e en Harmen Vosman, die heel lang aan de leiding ging, moest genoegen nemen met plek 3.