Jonathan ten Bolscher wint bekertoernooi!

Op donderdag 24 april is de laatste wedstrijd van de bekercompetitie gespeeld. Deze ging tussen Jan Willem Timmerman (wit) en Jonathan ten Bolscher (zwart). Het beloofde een spannende strijd te worden en dat werd het ook. Jan Willem begon de partij aanvallend. Maar verloor in het middenspel een belangrijke centrumpion waardoor Jonathan bijna kon promoveren. Echter hij maakte hier een cruciale fout door zijn loper weg te geven. Zo werd het nog een heel spannend eindspel. De stelling bleek nog te ingewikkeld om, met nog maar weinig tijd op de klok, de partij goed uit te spelen. Daardoor zat er voor beide spelers niet meer in dan een remise. Dit tot teleurstelling van beide spelers die voor hun gevoel beide hadden kunnen of moeten winnen.

Na een korte pauze werd de strijd beslist in een snelschaakpartij. Deze werd gewonnen door Jonathan waardoor hij dus dit seizoen de bekerwinnaar is!