Rijssen 2 wint met 2,5-1,5 van Almelo V3 uit

Het tweede team van Rijssen heeft in de viertallen klasse 5 haar uitwedstrijd ten Almelo V3 gewonnen. Alleen Sander wist niet te winnen op het tweede bord. Jan willem maakte er een remise van en Martijn en Jonathan wisten hun partij te winnen.

Deze uitwedstrijd tegen Almelo was van groot belang in de strijd om het kampioenschap. Door deze overwinning heeft Rijssen V2 in de laatste wedstrijd voldoende aan een half bordpunt tegen HSC-Stork V1!

**** Wedstrijdverslag ****

Tijdens de autorit werd tot onze schrik door Martijn meegedeeld dat schaakclub Almelo een half uur eerder begint namelijk om half 8.

Gelukkig was het geen probleem dat wij iets later waren en konden wij toch nog onze gehele 1.5 uur benutten.

Op bord 4 wond Martijn er geen doekjes om en kwam al snel een loper voor te staan.

De partij verder rustig uitspelen zou geen al te grote problemen met zich meebrengen voor Martijn, maar voordat zijn tegenstander een tegenaanval kon beginnen om nog iets te kunnen uitrichten maakte hij nog een grotere fout. Een matveld werd volledig over het hoofd gezien waardoor Martijn heel eenvoudig en zeer snel klaar was.

Op de andere borden ging het iets gelijkmatiger op. Jan Willem kwam in het middenspel goed te staan en pakte hierbij ook pionwinst. Maar door toch wat onverwachtse schoonheidsfoutjes aan de zijde van Jan Willem kwam de partij na overleg met de wedstrijdleider toch niet verder dan een gelijkspel.

Om met de winst naar huis te gaan moest er dus nog 1 punt gepakt worden op de borden 1 en 2.

Dit leek niet het grootste probleem te zijn doordat Jonathan de touwtjes op bord 1 strak vast hield. Door de F-lijn vroeg vrij te maken bouwde hij in zeer korte tijd, met dubbele torens, een grote aanval op de koningstelling op. De tegenstander restte niet meer dan sterk te verdedigen maar een gebrek aan actieve stukken leidde tot een winst van Jonathan op bord 1.

De winst was hiermee dus al binnen maar op bord twee trok men hier weinig van aan. In de beginfase had Sander het lastig vanwege een ijzersterk pionnencentrum van zijn tegenstander. Toch wist Sander hierdoor te komen en kwam zelfs beter te staan. Helaas voor hem gaf hij op onverklaarbarewijze zijn toren weg en gaf de partij hierbij op.

Ondanks dat het resultaat nog wel degelijk hoger had kunnen, of zelfs had moeten zijn, konden we toch tevreden weer naar Rijssen.

Rijssen V2 speelt haar laatste wedstrijd op 16 april thuis tegen HSC-Stork. Hoewel in schaken alles mogelijk is staat Rijssen V2 op de drempel van een kampioenschap.

*****************************

KLIK HIER (en kies daarna voor "klasse_V5" voor de actuele stand op de website van de Schaakbond Overijssel (SBO)