Rijssen 1 wint met 2,5 - 1,5 van Olst-Wijhe

Het team Rijssen1 wat uitkomt in de viertallen klasse 3 heeft haar uitwedstrijd tegen Olst-Wijhe gewonnen. Helaas voor Rijssen wist Harmen zijn partij niet te winnen, hij verloor. Gert Jan speelde remise en Jan en Geert wisten hun partij winnend af te sluiten.

Rijssen neemt hierdoor de 1e plaats over van Mat-Ador. Mat-Ador kan donderdag 12 maart echter weer langszij komen. Het speelt dan een thuiswedstrijd tegen Raalte 2.

Klik HIER en vervolgens op "klasse_V3" voor de actuele stand.

**** Wedstrijdverslag ****

Via diverse binnendoor-wegen kwamen we tegen 8 uur aan in café IJsseldijk in Boskamp, een “voorstad” van Olst.
Na de gebruikelijke woordjes, het uitwisselen van de opstellingen en de koffie konden de partijen beginnen.
Gert Jan, spelend op bord 3, kwam al vrij snel een pion achter, maar creëerde vervolgens wel redelijk tegenspel.
Op bord 4 had Geert een nogal open stelling, waarbij beide spelers goed op hun tellen moesten passen.
Jan (bod 1) had weliswaar een aardige aanval opgebouwd, maar zijn tegenspeler verdedigde secuur.
Op bord 2 had Harmen het lastig, vooral toen hij 2 pionnen achter kwam.
Zo halverwege de avond bereikte mij het bericht dat Gert Jan remise was overeengekomen.
Geert had inmiddels meer en meer het initiatief naar zich toegetrokken en na het afruilen van alle stukken, stond hij een pion voor in een winnend eindspel. 1,5-0,5 voor Rijssen.
Bij Jan kon het op dat moment nog alle kanten op en Harmen stond plotseling een loper tegen 2 pionnen voor. Al met al gunstige vooruitzichten.
Naar mate de avond vorderde kreeg Jan toch een overwicht en ondanks een dreigende tijdnood, wist hij de partij naar zich toe te trekken. Hiermee was de Rijssense winst dus verzekerd.
Harmen was nog steeds bezig, maar was zijn loper wel kwijtgeraakt en stond dus weer 2 pionnen achter. In het toreneindspel gaf zijn tegenstander hem vervolgens weinig kans en restte hem uiteindelijk niets anders dan zijn tegenstander te feliciteren met de overwinning.
Met een 2,5-1,5 overwinning keerden we al met al toch tevreden terug naar Rijssen. Daar aangekomen was het inmiddels woensdagmorgen…..